KORTE MOTIVATIE PIET HERMUS

 


 

KORTE MOTIVATIE PIET HERMUS

 

Waterveiligheid via Waterschappen is juist zeker gesteld als er een aparte bestuurslaag is, die losstaat van de waan van de dag van de landelijke, provinciale (partij)politiek. Als waterschappen afgeschaft worden en politici moeten kiezen tussen veilige dijken of geld voor zorg, uitkeringen, e.d. met de hijgerige korte termijndenkende bevolkingen in de nek, dan vrees ik met grote vreze. Waterschappen bieden al eeuwen, juist door de onafhankelijke situatie van politici, een vrij grote garantie voor de waterveiligheid. Dat is voor een land, grotendeels onder zeeniveau, van groter belang dan eigenlijk al het andere. Als boer zijnde, werkende met weer, klimaat, water en soms wateroverlast, ondernemend voor eigen rekening en risico, weet ik dat wellicht als geen ander. Boeren hebben mede deze oer-democratische bestuurslaag gemaakt. Hierdoor is Nederland mede een van de meest democratische en welvarende landen op aarde. 

 


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *