CV HENK VAN KOMEN


RAADSLEDEN 2014_2018

CURRICULUM VITAE

Henk van Komen

 

Personalia

Naam:                                   Henk van Komen

Adres:                                   Peelland 8

Postcode:                             5171ZS

Woonplaats:                        Kaatsheuvel

Telefoon:                              0646225741

Geboorteplaats:                  Breda

Geboortedatum:                13-12-1955 (63 jaar)

Burgerlijke staat:                gehuwd (39 jaar)

 

Profielschets:

Geboren en getogen in Breda als zoon van een politieman. Op vijftienjarige leeftijd zijn we van het Brabantse zand naar de Zeeuwsche klei verhuisd. In Terneuzen maakte ik kennis met de Zeeuwsch-Vlaamse polders met bijbehorende waterhuishouding. Op de middelbare school vond ik het vak aardrijkskunde machtig interessant en in 1981 ben ik dan ook docent aardrijkskunde en geschiedenis  geworden. Enkele jaren later ben ik bedrijfseconomie gaan studeren en informatica waardoor ik als docent breed inzetbaar was maar ook een zeer brede algemene ontwikkeling kreeg.

In 2000 ben ik adjunct-directeur geworden op de meao in Breda bij het toenmalige Baronie College. Daarna ben ik als onderwijsmanager bij verschillende ROC’s werkzaam geweest waarbij ik steeds zeer kritisch naar de onderwijskwaliteit heb gekeken. Professionaliseren van docenten en docententeams als bijdrage aan het verhogen van de onderwijskwaliteit is mijn focus geworden.

Vanaf 2007 heb ik als directeur bij het ROC Tilburg gewerkt totdat ik op 1 januari 2012 het wethouderschap in de gemeente Loon op Zand aanvaardde. Als wethouder economische- en sociaal culturele zaken heb ik veel mogen bereiken, maar helaas was er na de verkiezingen van maart 2014 geen plaats meer voor mij in het college. Wel ben ik sindsdien gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen. GemeenteBelangen is niet gebonden aan enige landelijke politieke partij en kan dus optimaal voor de plaatselijke en regionale belangen opkomen. Ons Water is daarmee te vergelijken en ik ben dan ook blij dat ik op de lijst van Ons Water de waterschapsbelangen van de regio Midden-Brabant en de Langstraat mede mag vertegenwoordigen.

Thans ben ik betrokken bij een aantal onderwijsprojecten en ben inmiddels een administratiekantoor gestart dat is gespecialiseerd in persoonlijke administraties. (van vooral senioren).

 

Maatschappelijke functies: 

1981 tot 1989             dagelijks bestuur Woningbouwvereniging “Terneuzen”.

1983 tot 1989             Bestuurslid Woonstichting Zeeuwsch-Vlaanderen

1992 tot 2002             Jeugdvoetbaltrainer/coach Voetbalvereniging Terneuzen

2008 tot 2012             Secretaris bestuur Gemeente Belangen Loon op Zand

2009 tot heden           Lid Rabobank Ledenraad Langstraat

2014 tot heden           Voorzitter Klussen- en Diensten Centrale Loon op Zand

2014 tot heden           Voorzitter Volksuniversiteit Kaatsheuvel

 

Opleidingen:

HAVO diploma Petrus Hondius te Terneuzen

Docent aardrijkskunde en Geschiedenis Mollerinstituut te Tilburg

Programmeur-analist Volmac te Utrecht

Bedrijfseconomie Hoge School Holland te Dordrecht


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Beste Henk we zijn als Lokaal Brabant op zoek naar personen zoals jij, met een rijke en brede mastschappelijke ervaring . Ook personen die politiek Onafhankelijk en bottom aan de slag willen. Ik ben bestuurslid bij Lokaal Brabant .We spraken elkaar eerder.Nu las ik je cv. Hierdoor werd ik enorm geraakt. Ik hoor graag als het kan Henk op korte termijn van. Groeten Rien /LB

  2. Inmiddels sta ik als fractievoorzitter van Gemeentebelangen, de grootste politieke partij in de gemeente Loon op Zand op de lijst van Lokaal Brabant voor de aanstaande Provinciale Staten verkiezingen.
    Betrokken en dichtbij ook voor Ons Water en Lokaal Brabant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *