IL PARTIGIANO 19 (AMBITIEUS)


| 2023 |

 

Volgens “Van Dale” is de eerste verklaring van het woord ambitieus: ”eerzuchtig”. Eerzucht wil ik de personen en fracties/partijen die op 31 mei 2023 het Dagelijks Bestuur van Waterschap Brabantse Delta gaan vormen niet ontzeggen.

‘Eerzuchtig’ is de presentatie in de media van het coalitieakkoord zeker. Maar is de inhoud van het coalitieakkoord ambitieus? Het antwoord van il partigiano is NEE. Veel mooie teksten maar vrijwel niets concreets.

Wat wel concreet is, is verre van ambitieus. Als deprimerend voorbeeld (te vinden onder het hoofdstuk “schoon water”): “De geldende Rijks en Provinciale normen zijn het uitgangspunt voor ons handelen”. Dank je de koekoek!! Als wij ons, als overheid, al niet aan de die normen zouden willen houden? Wie dan wel? Dit is verre van ambitieus!

Maar wat nog erger is, wat niet genoemd wordt! De EUROPESE NORMEN. Die hoeven dus niet het uitgangspunt te zijn. Niet als uitgangspunt van het komen tot schoon water. Of heeft men de moed, vanwege de vermeende onhaalbaarheid opgegeven en neemt men de Europese normen zelfs niet meer als uitgangspunt/doelstelling?

“Elke ontoelaatbare emissiebron moet worden aangepakt”. Een volslagen open deur. Als zelfs een ontoelaatbare emissiebron niet zou worden aangepakt, is men wel heel vriendelijk naar overtreders.

Uit de twee weergegeven citaten uit het coalitieakkoord blijkt dat het coalitieakkoord op een wezenlijk onderdeel (schoon water) zonder ambitie is. Il partigiano denkt dat we de bordjes (zoals op de foto) voorlopig nog vaak tegen zullen blijven komen.

Bekijk zelf eens het volgens de opstellers ambitieuze coalitieakkoord “water verbindt ons”. https://www.brabantsedelta.nl/ambitieus-coalitieakkoord-voor-waterschap-brabantse-delta                Wel verder lezen dan het persbericht. Dus door linken!

Wilt u op de hoogte blijven van de geschriften van il partigiano, like dan de pagina II partigiano 22/11  op facebook. Dan mist u niks.

 

il partigiano

 

Louis van der Kallen.


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *